Juli 2018

NK Luchtdrukwapens

1 juli was het NK luchtdrukwapens in sportcomplex Valkenhuizen. Dit jaar ben ik uitgenodigd om mee te doen in de klasse luchtgeweer dames. Bij binnenkomst in de sporthal werd mijn naam en KNSA nummer gecontroleerd. Toen dit goedgekeurd was, moest ik op de foto. Dat is, omdat ze in de finales de foto's van de schutters laten zien. Na de aanmelding was het tijd voor de wapen- en kledingkeuring. Gelukkig werd ook hier alles goedgekeurd en kon ik gaan omkleden waarna ik kon beginnen aan mijn wedstrijdserie. De wedstrijdserie was dit jaar voor het laatst 40 schoten. Vanaf volgend seizoen wordt dit gelijk getrokken aan de heren en moet je in de dames-klasse ook 60 schoten gaan doen. Vooraf hoopte ik dat ik een finaleplaats kon halen, al wist ik ook dat het heel goed kon zijn dat ik dit niet zou halen. De tegenstanders in de dames-klasse zijn met meer dan bij de junioren en schieten ook hogere scores. Ik startte mijn wedstrijd redelijk goed. De eerste serie was 100,6 en dat was mijn doel, alles boven de 100 schieten. De 2e en 3e serie gingen redelijk gelijk op en eindigde op 101,3 en 101,9. Dit gezien hebbende wist ik dat ik de finale met deze scores waarschijnlijk niet ging halen. Ik heb een klein beetje staan rekenen en bedacht dat een score van 405 aan de lage kant zou zijn. Ik besloot dus dat ik me goed moest concentreren en gewoon moest gaan afdrukken als ik de 10 zag. Dit hielp mij enorm. De 4e en tevens laatste serie eindigde met 103,6 punten en maakte het totaal op 407,4 punten. Met deze score ging ik als 5e de finale in, ik had mijn doel dus bereikt!

45 min later begon de finale. Ik heb genoeg tijd gehad om enorm zenuwachtig te worden en dat was te merken. Mijn proefschoten waren nog redelijk in het midden en daar vertrouwde ik dan ook maar op. Echter toen de finale begon namen de zenuwen alles over. Ik kon de 10 niet meer raken en al mijn schoten kwamen links in de kaart. Hierdoor liep ik een achterstand op die ik met de 2 finale schoten niet meer in kon halen en lag als 8e uit de finale. 

Toch kan ik terug kijken op een mooi NK en mag ik trots zijn op het feit dat ik de finale bereikt heb. Alle fouten en zenuwen zijn een goed leerpunt en kunnen weer gebruikt worden voor het volgende seizoen. Ik neem nu even een paar weken vakantie en begin eind augustus weer met trainen voor het volgende seizoen.

 

 

PARDINI NEDERLAND
Naaldwijkseweg 24 2291PA Wateringen
Tel.: 0174.293.693
Mail: info@pardini.nl

Openingstijden:
Dinsdag - vrijdag: 13:00 - 17:00 uur
Zaterdag: 10:00 - 14:00 uur

Wij zijn gesloten op:
Koningsdag 27 april 2023,
van Hemelvaartsdag 18 mei
t/m 21 mei 2023.
en 23 en 24 juni 2023

 

 

 

De in deze site getoonde wapens worden uitsluitend geleverd via een erkende wapenhandel. Indien uw vaste leverancier ze niet op voorraad heeft kan hij ze bij ons bestellen.