6 oktober 2018

IOW Op de Korrel

heb ik mee gedaan met de Internationale Open wedstrijd in Bemmel. Na het inschrijven en een kopje thee ben ik me om gaan kleden en ben ik met mijn spullen naar boven gegaan. Ze hebben daar, de voor vele bekende, trap omhoog. Met je pak aan en spullen in de hand moet je in Bemmel zien dat je de trap op komt. Best een uitdaging, maar omdat ik er al meerdere keren geweest ben, wist ik inmiddels hoe je dit het makkelijkste kan doen. Eenmaal boven heb ik mijn baan opgezocht, lekker aan de zijkant, dan heb ik geen last van kijkers of andere schutters die langs mij moeten. 

Toen was het tijd om te beginnen. Eerst een proefserie en daarna de eerste wedstrijd serie. Helaas, helaas, het licht viel uit. Oeps en nu! Even wachten dan maar. Gelukkig was ik precies klaar met mijn eerste serie en was mijn wapen nog niet geladen. Al snel bleek dat de buren bezig waren met het uitgraven van een boom en daarbij een kabel geraakt hebben. Oorzaak gevonden dus, maar ja waar ging ik dan verder schieten. Gelukkig bleek er 1 groep uitgevallen en deed beneden het licht het nog wel. Ik heb dus mijn spullen gepakt en ben op de baan beneden gaan staan. 

Na nog een proefserie en zo'n 8 schoten van de tweede serie kwam er een mededeling. Ze gaan de stroom helemaal afsluiten, maar wanneer en hoe laat weten we niet. Ik besluit daarop mijn serie af te schieten en dus nog 2 schoten te doen. Daarna ben ik de baan weer af gegaan en gewacht op wat er nog komen ging. 

Ruim een uur later was de kabel gerepareerd en had ik de keuze; of verder schieten veneden, of verder schieten boven. Omdat het licht beneden erg lijkt op het licht wat wij op de vereniging ook hebben en het wisselen van de kaarten beneden een stuk makkelijker ging heb ik besloten beneden verder te schieten. Ik had dan ook geen last van andere schutters die nog moesten gaan beginnen. Na voor de 3e keer mijn proefschoten gedaan te hebben kon ik gelukkig ook de laatste 40 kaarten in één keer afschieten. Onderhand was ik al best moe en moest ik echt de adrenaline gaan zoeken om nog goed te kunnen schieten. Ik heb daarom snel, maar wel beheerst mijn serie afgemaakt. 

Na het opruimen kreeg ik mijn score terug. 611,6 best een goede score dus voor deze omstandigheden. Deze wedstrijd was een groot leerpunt en ik heb een hoop ervaring opgedaan als het gaat over het omgaan met onverwachte gebeurtenissen op de baan. Ik heb geleerd dat je rustig moet blijven en dat je wel moet zien wat er gaat gebeuren. Je kan er ten slotte toch niks aan doen. 

Tijdens mijn wedstrijd IOW in Bemmel

PARDINI NEDERLAND
Naaldwijkseweg 24 2291PA Wateringen
Tel.: 0174.293.693
Mail: info@pardini.nl

Openingstijden:
Dinsdag - vrijdag: 13:00 - 17:00 uur
Zaterdag: 10:00 - 14:00 uur

Op Koningsdag woensdag 27 april 2022  en Hemelvaartsdag 26 mei 2022 zijn we gesloten

 

De in deze site getoonde wapens worden uitsluitend geleverd via een erkende wapenhandel. Indien uw vaste leverancier ze niet op voorraad heeft kan hij ze bij ons bestellen. 

Wij zijn sponsor van opkomend talent Ilse in het Groen (lees meer over haar in haar persoonlijke blog)